Een auto kopen kan in de huidige tijd best wel goed voor je uitpakken, juist in een periode waarin de gevolgen van het coronavirus merkbaar zijn. We geven je vijf redenen waarom.

Omdat de gevolgen van het coronavirus hebben geleid tot de 1,5-metersamenleving en het ‘nieuwe normaal’, is voor veel mensen een auto kopen nu niet zo vanzelfsprekend. Toch zijn er goede redenen om nu te kijken naar de aanschaf van je volgende auto.

Je eigen auto is nu veel aantrekkelijker dan het OV

In je eigen auto is het nu prettiger reizen dan per openbaar vervoer. Zo hebben de gevolgen van het coronavirus voor meer beperkingen in het OV gezorgd: daar geldt het advies om alleen essentiële reizen te maken, is minder capaciteit door veranderde dienstregelingen en het moeten houden van afstand én zijn mondkapjes verplicht vanaf 1 juni. Ook deel je nog steeds ruimte met andere reizigers, waardoor er ondanks maatregelen een risico op besmetting blijft.

Deze factoren gelden niet voor je eigen auto, wanneer je deze alleen zelf en met anderen uit je huishouden gebruikt. Bovendien is het nu relatief rustiger op de wegen, mede gezien het grote aantal thuiswerkenden en het verminderde aantal gelegenheden om voor buiten de deur te zijn. Profiteer daar juist nu van: onderzoeken wijzen uit dat de wens om een eigen auto te kopen op de middellange termijn is toegenomen.

lege wegen Profiteer van de relatief rustige wegen in plaats van het potentiële drukke openbaar vervoer

Een ‘Proefrit aan huis’ maakt het gemakkelijker dan ooit

Een proefrit maken is altijd een goed idee wanneer je een interessante auto hebt gezien. Om dat juist nu op een verantwoorde en veilige manier te doen, heeft AutoTrack de ‘Proefrit aan huis’ opgezet voor bedrijven op maximaal vijftig kilometer bij je vandaan. Een vertegenwoordiger overhandigt op jouw locatie je potentiële volgende auto voor een proefrit van een halfuur. Er wordt gewerkt volgens richtlijnen van RIVM, met beschermende maatregelen zoals het gebruik van handschoenen en beschermhoezen, evenals het ontsmetten van veelgebruikte oppervlaktes. Ruim achthonderd autobedrijven doen hier al aan mee.

Nu kun je een auto kopen met een goede deal

Autobedrijven willen juist in deze tijd graag auto’s verkopen. De bezoeken aan hun vestigingen zijn sinds de coronacrisis enigszins teruggelopen, gezien het fysieke contact en de (financieel) onzekere tijden. Volgens de brancheorganisatie is er in deze periode ongeveer vijftig procent omzetverlies. Als consument kun je daarvan profiteren: het aanbod is breed en dit is de ideale periode om een goede prijs voor jouw volgende auto te onderhandelen.

Je volgende auto zoeken is juist nu leuk om te doen

Zoeken naar je volgende auto kan juist in deze periode een fijne activiteit zijn om je tijd aan de besteden, bijvoorbeeld als pauze tussen het (thuis)werken door. Ook worden er in deze tijd meer mogelijkheden dan ooit geboden om je online te oriënteren: naast online advertenties laten bepaalde autobedrijven je nu videobellen met verkopers om je potentiële volgende auto gelijk op afstand te bekijken. Bovendien kan zoeken naar een auto voor leuke ontspanning zorgen - autoliefhebbers zeggen niet voor niets geregeld dat de zoektocht soms nog leuker kan zijn dan de vangst!

Lekker erop uit met de eigen wagen Met je eigen wagen kan je makkelijker ‘even weg’

Met je eigen auto kun je toch ‘even lekker erop uit’

In tijden waarin de 1,5 metersamenleving zorgt voor het ‘Nieuwe Normaal’, kan het soms erg lastig zijn om buiten de deur nog ontspanning te vinden. Een manier waarop je nu tóch nog even weg kunt zijn, zeker ook in eigen land, is achter het stuur van je (volgende) auto - of het nou gaat om een praktisch goed inzetbaar model of één voor maximaal rijplezier, zoals een cabriolet. Zo kan autorijden je juist nu extra veel plezier bezorgen.