Zo wordt de ietwat compacte SUV van BMW toch weer iets lekkerder.

Het heeft bijna een jaar mogen duren, maar na de introductie van de nieuwe BMW X3 heeft de tuner AC Schnitzer haar hand eraan gelegd. Nadat BMW de X3 zelf eerder al van allerlei goodies voorzag, en de tuner Alpina de auto eveneens een krachtige kuur meegaf, heeft AC Schnitzer besloten hetzelfde te doen.

bmw-x3-ac-schnitzer-achter.jpg

De behandeling van AC Schnitzer is niet bijzonder uitgebreid. Althans, in ieder geval niet als we spreken over de motoren. De tuner ging slechts aan de slag met twee configuraties. Je zou verwacht dat ze dan de krachtigste uitvoeringen bij de kladden zouden grijpen, maar juist het tegendeel blijkt te kloppen. AC Schnitzer geeft enkel de xDrive20d en xDrive30d een kleine tune-up, waardoor het vermogen van 190 pk naar 222 pk, en van 265 pk naar 315 pk groeit.

bmw-x3-ac-schnitzer-voor.jpg

Aan de buitenzijde herkennen we grotere veranderingen. Hier geeft AC Schnitzer de BMW X3 andere bumpers, een flinke achterspoiler, zijschorten en een verlagingsset, waardoor de auto tot 2,5 centimeter dichterbij het asfalt ligt. Daarnaast kan men kiezen uit drie verschillende uitlaatsystemen.