Smerig lekker.

Aston Martin heeft laatst nog aangegeven dat het er weinig voor voelt om de V12 in haar gamma te houden. De voor Aston Martin iconische krachtbron zal hoogstwaarschijnlijk in de komende jaren geëlektrificeerd worden, in verband met de alsmaar strenger wordende emissienormen. Nu het nog wél kan, maken de Britten er met veel plezier gebruik van in de nieuwe DB11 AMR.

aston-martin-db11-amr-blauw.jpg

De DB11 AMR is geen nieuwe auto op zich, maar een speciaaltje van de DB11 dat door Aston Martin Racing onder handen is genomen. De AMR-afdeling gebruikt slechts één configuratie van de DB11, die fabriek af met V8 en V12 geleverd wordt. AMR opteerde, logischerwijs, voor de grote, 5,2-liter V12. Daar het om een door AMR aangepakte wagen gaat, kunnen we meer vermogen verwachten. Dit krijgen we ook voor de kiezen; AMR schroefde het vermogen op van 609 naar 639 pk, maar liet het koppel van 700 Nm gelijk. In een sprint naar de 100 km/u is de wagen 0,2 seconden sneller dan het origineel.

aston-martin-db11-amr-binnen.jpg

Afgezien van de technische aanpassingen geeft AMR de wagen een flink aantal duistere details. Kies je voor de AMR Signature Edition, die er in gelimiteerde oplage van 100 stuks komt, dan krijg je er nog een aantal felkleurige accenten bij, aan zowel de binnen- als buitenzijde. De wagen wordt geleverd in het tweede kwartaal van dit jaar.