Eindelijk is de instapper van Aston Martin weer helemaal bij de tijd.

De V8-topper kreeg door de jaren heen diverse updates. Het uiterlijk bleef, op een paar minimale wijzigingen na, onveranderd. De vorige generatie Vantage stamt alweer uit 2005. We zijn inmiddels 12 jaar verder en eindelijk is het zover, Aston Martin heeft de nieuwe Vantage onthuld. Krachtiger, moderner en sneller dan ooit.

Aston Martin heeft een samenwerkingsverband met AMG. Dit houdt in dat de power in de Vantage voor een deel zijn herkomst heeft in Affalterbach, Duitsland. De Aston Martin DB11 was het eerste model met een AMG-motor, de 4.0 V8. Dit blok ligt nu dus ook in de nieuwe Vantage.

geel-vantage-341.jpg

In de Vantage levert de AMG-motor 510 pk en 685 Nm koppel. Standaard is deze gekoppeld aan een ZF-automaat met acht versnellingen. Optioneel komt er een handgeschakelde versnellingsbak. de Vantage accelereert in 3,6 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 314 km/u.

De Britse autofabrikant zegt dat de Vantage voor zo’n 70% uit nieuwe onderdelen bestaat. Vanaf april 2018 rolt de nieuwe instapper van de band. Leveringen volgen in het tweede kwartaal van volgend jaar.