Zet maar voor de deur!

Het AMR-label van Aston Martin is allesbehalve nieuw meer te noemen. Goed, technisch gezien staat Aston Martin Racing nog in de kinderschoenen, maar gezien het soort producten dat het label eruit smijt, lijken ze alweer jaren mee te gaan. Het nieuwstje kunstje dat de Britten uit hebben gehaald heeft te maken met de vierdeurs Rapide.

rapide-amr-achter.jpg

Hoewel de Rapide alweer bijna tien jaar meegaat, is hij blijkbaar nog niet oud genoeg om afgeschreven te worden. Integendeel, net voor het raceweekend van de 24 uur van Le Mans, onthullen de Britten de Rapide AMR. Het moge duidelijk zijn dat de Rapide AMR zijn naasten de grond in drukt, zowel op uiterlijk als innerlijk gebied.

rapide-amr-binnen.jpg

De Aston Martin Rapide AMR behoudt zijn 5,9-liter V12, maar in plaats van de 560 pk en 620 Nm dat het blok in de Rapide S produceert, beschikt het AMR-model over liefst 603 pk en 630 Nm koppel. De auto schiet in 4,2 seconden naar de 100 km/u, 0,7 seconden sneller dan de S. Een andere uitlaat laat de omgeving weten dat het vermogen ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Daarnaast is de wagen voorzien van allerlei carbon onderdelen en gifgroene accenten.