Gekker moet het niet worden.

Ware rauwdauwers kunnen vandaag hun vingers aflikken bij het nieuwtje van Aston Martin. De Britten hebben de stoute schoenen aangetrokken en brengen op de valreep nog één speciaaltje van de oude Vantage ter wereld. Dit betekent dat de uiterst stijlvolle sportwagen een nóg krachtigere variant krijgt. Wederom onnodig, maar klagen zullen we niet.

De Aston Martin V12 Vantage V600 is een schitterende exclusieve auto waarvan de Britten er slechts veertien zullen maken. Deze worden onderverdeeld in zeven coupés en zeven roadsters. De wagens krijgen stuk voor stuk 600 pk. Het krankzinnige vermogen wordt uit de bekende 6-liter V12 getrokken en vindt haar weg richting de wielen middels een handgeschakelde versnellingsbak met zeven verzetten. Krankzinnig is het juiste woord.

v12-vantage-v600-dubbel.jpg

Aston Martin geeft de auto een buitenkant die nagenoeg volledig van koolstofvezel is gemaakt. Alsof dat nog niet over-the-top genoeg is, voorzien ze de motorkap van een heuse ‘power bulge’. Binnenin vinden we meer carbon, al wordt het hier afgewisseld met geanodiseerd aluminium.

v12-vantage-v600-binnen.jpg