Dat zien we graag.

Het is iets dat we in het verleden al veelvuldig op studiemodellen hebben mogen bewonderen, maar van alle autofabrikanten op aarde is Audi de eerste die een productieauto uitrust met camera’s als zijspiegels. De e-tron, die eind augustus onthuld zal worden, krijgt volgens het merk uit Ingolstadt ‘virtuele buitenspiegels’.

Diezelfde virtuele buitenspiegels komen, logischerwijs, op dezelfde plaats terecht waar we normaal gesproken de analoge buitenspiegels vinden. In plaats van de reguliere spiegels, heeft Audi aan weerszijden van de e-tron compacte camera’s verwerkt. De beelden die de camera’s schieten, worden vervolgens weergegeven op OLED-schermen in de deuren van de auto, op een plek waar de bestuurder ze goed kan zien.

audi-e-tron-zijsppiegels.jpg

Afgezien van het feit dat het plaatsen van de camera’s een gave stap is op technologisch gebied, zorgt het er tevens voor dat de e-tron een lagere luchtweerstand heeft. Volgens Audi heeft de wagen een cw-waarde van 0,28. De auto rijdt, volgens de WLTP-cyclus, 400 kilometer ver.