Enkele gelukkigen zullen zich moeten voorbereiden op een duivelse, maar bijzonder stille rit.

Het legendarische PlayStation-spel, Gran Turismo, introduceerde een aantal jaar geleden het Vision-programma. Hiermee konden autofabrikanten hun wildste dromen tot uiting laten komen, zonder te maken te krijgen met de fysieke en finaniciële beperkingen van het creëeren van een auto.

Audi is de meest recente fabrikant die gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheden, met de nieuwe e-Tron Vision Gran Turismo. Hoewel de auto eigenlijk alleen bedoeld is voor de virtuele wereld, en overigens direct gedownload kan worden, heeft Audi er toch voor gekozen om ook een volledig functionerende versie van de bolide te maken. De e-Tron Vision wordt als eerste ingezet op 14 april, tijdens de Formule E-Prix van Rome, waar hij zal dienen als ‘race taxi’.

Audi-e-tron-Vision-Gran-Turismo-zij.jpg

De Duitse autofabrikant heeft nog niet bijzonder veel informatie over de bolide onthuld, maar de belangrijkste specificaties weten we al wel. De e-Tron Vision wordt aangedreven door drie elektromotoren, waarvan er twee op de achteras zitten en er één op de vooras is geplaatst. De motoren produceren ieder 272 pk; het totale systeemvermogen ligt op 817 pk. De auto schiet in 2,5 seconden naar de 100 km/u.

Audi-e-tron-Vision-Gran-Turismo-achter.jpg