Nieuws

En daar blijft het bij.

Audi heeft gisteren eindelijk de knoop doorgehakt. Na geruime tijd gebruik te hebben gemaakt van de verschillende zescilinder dieselmotoren in de Audi Q7, wijzen de Duitsers de verouderde zelfontbrander de deur. Daarvoor in de plaats komen nieuwe, sterkere zescilinder dieselmotoren terug.

Hoewel we spreken over nieuwe dieselmotoren, zijn ze in werkelijkheid helemaal zo nieuw niet. Dit heeft te maken met het feit dat Audi dezelfde dieselmotoren eerder al gebruikte in de nieuwe Audi A6. Wie bekend is met de prestatiecijfers van de nieuwe A6, zal zich er dan ook niet over verbazen dat de nieuwe zescilinder dieselmotoren in de Q7 respectievelijk 231 pk en 286 pk produceren. Dit is een respectabele stap omhoog van 218 pk en 272 pk.

De vernieuwing van de motoren omvat, jammer genoeg, niet het volledige motorengamma van de Q7. Zowel de e-tron als de beresterke SQ7 zijn niet meer verkrijgbaar. In andere woorden, ben je in de markt voor een Q7, houd er dan rekening mee dat je alleen zelfontbranders mee naar huis kunt nemen.