Bentley prepareert zich alvast voor haar 100-jarig bestaan.

In tegenstelling tot wat je wellicht zou verwachten, heeft het Britse Bentley er niet voor gekozen deze speciale, gelimiteerde editie van de Mulsanne niet onthuld tijdens het Goodwood Festival of Speed. In plaats daarvan zal Bentley volgende maand de doeken trekken van de Mulsanne W.O. Edition tijdens Monterey Car Week in Californië.

bentley-mulsanne-wo-edition-voor.jpg

Het is geen gemiste kans, daar Bentley de mogelijkheid ongetwijfeld heeft overwogen. Dat gezegd hebbende was het een passende plaats geweest, want de W.O. Edition van de Mulsanne is een eerbetoon aan de (Britse) oprichter van Bentley. Walter Owen, die dezelfde achternaam draagt als het luxe automerk, richtte het merk 99 jaar geleden op met als doel de beste, snelste en meest luxe auto’s te maken. De 8 Litre, te zien op de foto, is één van de eerste voertuigen waarmee de oprichter dit probeerde te verwezenlijken.

bentley-mulsanne-wo-edition-binnen.jpg

Diezelfde 8 Litre kwam overigens ook op naam van de oprichter te staan. Het tweede exemplaar ooit werd zijn persoonlijk auto. Van die auto werd in recente jaren de krukas gehaald. Deze werd speciaal voor de Mulsanne W.O. Edition, waarvan Bentley’s Mulliner-afdeling er 100 zal maken, in stukken gehakt en erin verwerkt. Daarnaast heeft de auto speciale Beluga-velgen, een drankhoek met fraaie glazen en zijn ze uitgerust in een puike zwarte kleur.