Een ware volledig elektrische SUV, uit München.

Het is een publiek geheim dat BMW enorm veel interesse toont in het elektrificeren van hun vloot. De Duitsers staan al tijden te springen om nieuwe i-modellen te maken, getuige het vastleggen van een hele reeks modelnamen die erop wijzen dat het merk uit Beieren zich serieus bezighoudt met het ontwikkelen van elektrische en hybride auto’s.

bmw-ix3-achter.jpg

De nieuwe BMW iX3 is hiervan het overduidelijke bewijs. Hoewel het technisch gezien nog om een studiemodel gaat, is de auto dermate ver klaar dat hij feitelijk productierijp is. Een beetje als het Audi e-tron prototype, dus. De auto is, zoals de naam al doet vermoeden, niets meer dan een elektrische BMW X3. Het wordt BMW’s eerste échte elektrische auto voor de menigte.

bmw-ix3-voor.jpg

De BMW iX3 is voorzien van een 270 pk sterke elektromotor met een batterij van 70 kWh. Volgens de nieuwste WLTP-cyclus komt hij op één ‘tank’ ongeveer 400 kilometer ver. De auto is in 30 minuten op te laden bij een snellaadstation. De volledig elektrische BMW iX3 is de eerste bolide die op BMW’s nieuwe platform wordt gebouwd.