Gaat er iemand een ton betalen voor een veredelde 2-serie?

Het is alweer twee maanden geleden dat BMW de M2 Competition onthulde. Genoeg tijd om de liefhebbers op te warmen, dus. Of diezelfde warmte behouden blijft nu de Duitsers de prijs van de auto bekend hebben gemaakt, zal moeten blijken. De Beieren willen namelijk bijna exact een ton hebben voor de snelste 2-serie die ze aanbieden.

BMW-M2-Competition-achter.jpg

De nieuwe BMW M2 Competition wordt fors duurder dan zijn ‘normale’ voorganger. Waar de M2 om en nabij de 80.000 euro kostte, vraagt BMW liefst 99.950 euro voor de Competition. Natuurlijk, de prijs is zeker te rechtvaardigen, maar het zal zonder meer zorgen voor de nodige extra klappen op de portemonnee.

BMW-M2-Competition-binnen.jpg

De stijging van de prijs van de M2 Competition is vooral te danken aan het feit dat de auto een grotere motor heeft en nog sportiever is dan zijn tammere voorganger. De bolide produceert nu 410 pk en 550 Nm koppel, dankzij de 3-liter zes-in-lijnmotor met M TwinPower Turbo techniek. Het blok in de M2 Competition deelt zijn genen met de krachtbron uit de M3 en M4. Daarbij is de M2 Competition voorzien van allerlei fijne opties, zoals M kuipstoelen, aangepast plaatwerk, 19" aluminium velgen en de exclusieve kleur Hockenheim Silver.