Toch zijn ze vrij overbodig.

De nieuwe Z4 mag dan misschien zijn uitgelekt, BMW doet alsof ze van niets weten. De Beieren houden hun plan om de auto stapsgewijs aan het publiek te onthullen aan en negeren alles dat er over de auto op internet is verschenen. In zekere zin is dit dan ook een stap terug, want hoewel de schetsen een kijk geven op het uiterlijk van de bolide, hebben we de auto al in vol ornaat gezien.

Met de schetsen van de nieuwe Z4 probeert BMW ons tevergeefs op het verkeerde been te zetten. Op de schetsen lijkt de auto namelijk nog grotendeels op de conceptuitvoering die we een hele poos geleden op het bord kregen. Aan de hand van de uitgelekte platen, kunnen we echter opmaken dat hij allerminst lijkt op de schetsen.

bmw-z4-schets-achter.jpg

De nieuwe BMW Z4 zoals hij er écht gaat komen, ziet er namelijk vele malen minder uitbundig uit. Natuurlijk, het is bepaald geen onopvallende auto, maar de breedte, evenals de bijna absurde lijnen, komen totaal niet overeen met de productieversie.

De nieuwe BMW Z4 wordt binnen een week onthuld. Dit moet gebeuren op het Concours d’Elegance in Pebble Beach, tijdens de Monterey Car Week.