Opschieten met die onthulling.

BMW heeft duidelijk afgekeken bij Mercedes-AMG. De Beieren laten, net als Mercedes dat eerder met de vierdeurs AMG GT deed, de Z4 zelf zien op een reeks officiële plaatjes. De wagen moet er grotendeels uit gaan zien, zoals we hem hier op de foto’s kunnen zien. Het enige dat BMW nu nog hoeft te doen, is de camouflage stickers eraf halen.

BMW-Z4-m40i-voor.jpg

De Beieren laten het niet alleen bij een reeks officiële persplaatjes. Naast de fotoserie geven de Duitsers de eerste informatie over de nieuwe generatie van de Z4 vrij. Het belangrijkste dat we hieruit te weten komen is het feit dat BMW de nieuwe Z4 als M40i zal leveren. Dit betekent in de praktijk dat we de behendige coupé/cabrio met een tamelijk krachtige zes-in-lijn in het vooronder mogen verwachten. Daarbij krijgt de wagen M-onderdelen als kortere veren en sportremmen.

BMW-Z4-m40i-zij.jpg

Hoewel er nog geen definitieve datum geprikt is voor de onthulling van de Z4, verwachten we dat de auto dit jaar nog getoond zal worden. Dat gezegd hebbende zal BMW eerst de doeken van de volledig nieuwe 8-serie trekken.