Supercar-land mag een nieuwe speler verwelkomen.

Het legendarische, Australische Formule 1-team Brabham keert in de 21ste eeuw terug als fabrikant van bijzonder snelle, gesloten sportauto’s. Na enkele maanden van teasers te hebben moeten doorstaan, kregen we recentelijk het eindresultaat te zien. De auto gaat door het leven als de BT62.

De Brabham BT62 blijft trouw aan het race-DNA waarover de familie al generaties beschikt. De BT62 wordt dan ook geen auto waarmee je de openbare weg op kunt. In plaats daarvan mag hij enkel en alleen op het circuit. Dit is ergens ook geen slecht plan, daar de 972 kg wegende bolide over een natuurlijk ademende 5,4-liter V8 beschikt, die in de praktijk goed is voor 710 pk en 667 Nm koppel.

brabham-bt62-achter.jpg

Naast de ronduit indrukwekkende technische details van de BT62, is er aan de buitenzijde ook voldoende te ontdekken om je over te verbazen. De BT62 heeft een enorm aerodynamisch georiënteerde jas aan, die in zijn geheel voor maximaal 1.200 kg aan neerwaartse druk produceert. Reken daarbij het minimalistische interieur, en het wordt wel duidelijk waarom de BT62 de perken van het circuit niet mag verlaten.

Er worden in totaal 70 exemplaren in elkaar gezet. De eerste 35, een verwijzing naar de 35 overwinningen van het raceteam, krijgen een historisch relevante kleurstelling.

brabham-bt62-binnen.jpg