Laat het maar aan Brabus over.

Brabus ziet de Monaco Yacht Show als een fraaie gelegenheid om de doeken te trekken van hun nieuwste huzarenstuk. De huidige generatie G-Klasse is zo lang nog niet onder ons, maar de tuner heeft de G500-uitvoering al te pakken gekregen. De daadwerkelijk krachtigste versie, de G63, tonen ze echter deze week pas.

brabus-700-widestar-achter

Het is ons niet helemaal duidelijk waarom Brabus dusdanig lang heeft gewacht met de onthulling van de Widestar 700. Het tuningspakket heeft Brabus namelijk eerder al gegeven aan de S63 AMG en E63 AMG. We spreken over de opgevoerde krachtbron van de sterkste G-Klasse: de 4-liter twin-turbo V8. Nadat Brabus haar hand laat gaan over deze achtcilinder, produceert deze 700 pk en liefst 950 Nm koppel. De topsnelheid van 240 km/u hetzelfde blijft, is de auti in een sprint naar de 100 km/u 0,2 seconden sneller dan het origineel.

brabus-700-widestar-binnen

Afgezien van de motorische upgrades, is de auto aan de buitenzijde voorzien van een reeks nieuwe onderdelen. Naast nieuwe voor- en achterbumpers heeft de auto andere, grotere velgen, bredere wielkasten, een ander uitlaatsysteem en interieur met een grotere focus op luxe.