Wanneer extreem nog niet voldoet.

Eerder deze week gooide het Franse Bugatti er een teaser uit die de geruchtenmolen hard liet draaien. Het algemene vermoeden was dat de hypercarfabrikant met een nog krachtigere versie van de toch al veel te rappe Chiron zou komen. Nu blijkt dat niet zozeer te kloppen, maar sneller is hij wel.

Hoe dat kan? Wel, Bugatti heeft de Chiron Sport 18 kg lichter gemaakt dan het origineel. De grammen die bespaard worden, vertalen zich op de weg in een wendbaardere, maar vooral snellere bolide. Tezamen met een verbeterd onderstel, dat voortaan is voorzien van Dynamic Torque Vectoring, rijdt hij nog beter dan dat hij al deed. Over het testcircuit van Nardo in Italië zou hij vijf seconden sneller zijn. Op zich geen enorme sprong, aangezien het circuit 12,6 kilometer lang is, maar een verbetering desalniettemin.

chiron-sport-achter.jpg

Afgezien van een nieuwe set velgen en vier uitlaten is er niet veel veranderd. Goed, de ruitenwisser is van carbon, maar die zal het verschil niet maken. Wie er één wil kopen, mag tenminste 2,65 miljoen (excl. belastingen) aftikken.

chiron-sport-binnen.jpg