Een fijne auto op komst, dat zien we graag.

Afgelopen weekend kwamen er plotseling geruchten bovendrijven van een nieuwe, nog extremere Bugatti. Hoewel aanvankelijk werd gedacht dat de Divo een speciaal model op basis van de Chiron zou worden, lijkt de Franse sportautofabrikant die gedachtegang nu uit de wereld te willen helpen. Het nieuwe model draagt enkel de naam ‘Divo’.

Dit in tegenstelling tot speciale, krachtigere modellen die het in het verleden presenteerde. Kijken we, bijvoorbeeld, naar de Veyron, dan herkennen we o.a. de Grand Sport en de Super Sport. Zelfs de Chiron heeft ondertussen al een vergelijkbaar label gekregen, nu de Chiron Sport is verwezenlijkt.

Targa_Florio-Divo.jpg.gif

Hoewel de haarfijne details nog niet op straat liggen, heeft Bugatti al uit de doeken gedaan dat de Divo een verschrikkelijk gecompliceerde auto wordt. De Divo, die vernoemd is naar oud-fabriekscoureur Alberto Divo, krijgt een ander ontwerp, dat in het leven is geroepen om de rijkwaliteiten van de auto bij te spijkeren. Daarnaast is de auto lichter en heeft hij meer downforce, zodat hij zichzelf beter door de bochten kan manoeuvreren.

Bugatti maakt niet meer dan 40 exemplaren van de Divo. De auto’s kosten 5 miljoen euro per stuk. De Bugatti Divo wordt volgende maand officieel onthuld.