Het wachten is voorbij.

De feestelijke week in Pebble Beach was het decor voor allerlei grote onthullingen, maar de onthulling waarnaar de meeste mensen uitkeken, vonden we aan het adres van Bugatti. De Franse super- en hypercarfabrikant had namelijk een nóg extremere auto dan de Chiron in de pijplijn zitten.

Dit klinkt haast onmogelijk, maar het is zeker niet de waarheid. De Bugatti Chiron is namelijk vooral goed in één ding: ongelooflijk hard rijden. Het merk vond het echter tijd om eens een auto te maken waarmee men ook goed door de bochten kan. Het resultaat van dit iniatief heet ‘Divo’.

bugatti-divo-achter.jpg

De Divo is in feite niets meer dan een Bugatti Chiron met verbeterde aerodynamica. Dit heeft in eerste instantie als gevolg dat de auto een klap snelheid moet inleveren. In plaats van 420 km/u, haalt de Divo ‘slechts’ 380 km/u. Echter, de auto trekt 1,6 G aan latere krachten en produceert 90 kg aan extra neerwaartse druk. Logischerwijs is het design drastisch veranderd om deze doelen te verwezenlijken.

Er worden slechts 40 exemplaren van de Divo gemaakt. Uiteraard zijn alle modellen van tevoren al verkocht. Dit ondanks de prijs van 5 miljoen euro.

bugatti-divo-binnen.jpg