En wel uit China.

Wie de memo nog niet heeft gekregen: elektrische auto’s zijn hét hete item. Nagenoeg iedere autofabrikant stelt zijn vizier bij om de toekomst groen in te kunnen richten en een groot aantal startups schiet uit de grond om te profiteren van de klaarblijkelijke vraag naar elektrische auto’s. Byton is één van die bedrijven, en met de nieuwe K-Byte Concept laten ze zien waarom.

byton-k-byte-voor.jpg

Hoewel Byton uit China komt, is het bedrijf voor ons zeker geen onbekende. Het bedrijf toonde eerder dit jaar nog een studiemodel met een gigantisch dashboard. Ditmaal laten ze een andere auto zien, de K-Byte Concept. De K-Byte is voorzien van een groot aantal sensoren en radars, die de bolide autonoom (level 4) kunnen laten rijden. Bijna volledig zelfstandig, dus.

byton-k-byte-sensor.jpg

Afgezien van dat indrukwekkende vooruitzicht, weten we dat de K-Byte in de toekomst op de markt zal komen met zowel één als twee elektromotoren. De versie met de enkele krachtbron produceert 272 pk, de variant met twee elektromotoren produceert 474 pk. De wagens leggen, in theorie, respectievelijk 400 en 520 kilometer af. Het is niet precies bekend wanneer de K-Byte op de markt komt.