Een ware facelift kunnen we het niet noemen, maar de auto is wel degelijk veranderd.

Nadat Toyota enkele weken geleden met de vernieuwde Aygo kwam, konden we erop wachten dat zijn zielsverwanten eenzelfde lot zouden ondergaan. Inmiddels is het zover, zo blijkt nu de Citroën C1 is vernieuwd.

De volgorde van onthullen is niet geheel onlogisch, daar de motoren van de nieuwe Citroën C1 door Toyota zijn ontwikkeld. De Japanners hebben als eerste aan mogen tonen wat ze in huis hebben, en nu is het de beurt om de techniek langzaam maar zeker uit te rollen in andere modellen. Zodoende maakt de Citroën gebruik van de 1-liter VVT-i driecilinder.

citroen-c1-2018-blauw.jpg

Het blokje produceert 72 pk en 93 Nm koppel, waarmee hij marginaal krachtiger is dan voorheen. Dit is echter niet per se het doel geweest van de motor. Dankzij een verbeterd injectiesysteem en een hogere compressieverhouding is hij vooral zuiniger, waardoor hij voldoet aan de Euro 6.2 emissienormen.

De vernieuwde C1 verandert verder weinig, maar hij komt er wel als twee speciale edities: de Elle en Urban Ride, die ieder hun eigen kenmerken hebben.

citroen-c1-2018-binnen.jpg