De informatie lag al een tijdje op straat, maar vandaag presenteert BMW de auto dan eindelijk zelf.

Nadat er eerder al een tipje van de sluier werd opgelicht rondom de details van de volledig nieuwe BMW M2 Competition, is het vandaag dan eindelijk tijd om de wagen in zijn volledigheid aan het publiek te tonen. Uit diezelfde details blijkt dat we, in tegenstelling tot de normale M2, veel meer kunnen spreken over een volwaardig BMW M-model.

bmw-m2-competition-achter.jpg

De wagen is op veel vlakken namelijk goed te vergelijken met zijn grotere broers, de BMW M3 en M4. De voornaamste verandering is het verdwijnen van de N-motor. In plaats daarvan krijgt de M2 Competition een heuse S-motor. Dit betekent dat de krachtbron voortaan bij M GmbH vandaan komt, de M2 Competition deelt zijn motor dus met de hiervoor genoemde M3 en M4. Zoals we eerder al berichtten, krijgt de Competition 410 pk en 550 Nm aan koppel. Schakelen gebeurt middels een M DCT-automaat, of via een handbak. Een sprint naar de 100 km/u gebeurt in 4,2 of 4,4 seconden, afhankelijk van de versnellingsbak. De topsnelheid ligt op 280 km/u wanneer je het M Driver’s Package hebt aangeschaft. Doe je dit niet, dan gaat hij ‘slechts’ 250 km/u.

bmw-m2-competition-binnen-1.jpg

De M2 Competition wordt zowel van binnen als buiten opgeleukt met allerlei attributen uit de schappen van M GmbH. Onder andere de spiegels, grille, velgen en stoelen zijn sportiever dan voorheen.