Zo snel dat je het niet kunt bevatten.

Wie niet bekend is met het Britse Ariel is in voor een groot plezier. De autofabrikant maakt namelijk al jaren rijdende buizenframes die krankzinnige snelheden bereiken. De rijdende-buizenbouwer kwam ooit op het wereldtoneel terecht nadat Jeremy Clarkson erin reed en zijn mondhoeken alle kanten op vlogen. Sindsdien geniet de sportwagenfabrikant van een aanzienlijk partij volgers die haar producten maar wat graag willen hebben.

ariel-atom-4-achter.jpg

Alle publiciteit heeft Ariel geen windeieren gelegd. Inmiddels is de autobouwer namelijk alweer toe aan haar vierde generatie van de Atom. De supersnelle straatauto was van meet af aan al een verrukkelijke machine, maar de bolide is door de jaren heen gerijpt als fijne wijn.

ariel-atom-4-binnen.jpg

De Ariel Atom 4 is 15 procent stijver dan zijn voorganger. Dit heeft Ariel voor elkaar weten te krijgen door slechts drie onderdelen te gebruiken van de derde generatie. In dit geval betekent dit ook dat de motor anders is. Ariel legt er wederom een vierpitter van Honda in, maar ditmaal is het de 320 pk sterke krachtbron uit de Civic Type-R die eraan moet geloven. De auto schiet hierdoor in krapweg 3 seconden naar de 100 km/u. Hoeveel het beestje weegt is vooralsnog niet bekend.