De nieuwe roadster heeft zeer bijzondere specificaties, in combinatie met een aantrekkelijk design.

Tesla is nog lang niet klaar met supercars pesten. Dat bewijzen de Amerikanen met de nieuwe Roadster. De elektrische auto is zo geavanceerd, dat je zelfs hypercars kan gaan pesten. De nieuwe Roadster sprint namelijk in slechts 1,9 seconden naar 96 km/u! Geen enkele andere productieauto is in staat om deze acceleratie te evenaren. Van 0 naar 160 km/u+ gaat in 4,2 seconden. Sommige sportauto’s tikken dan net de 100 km/u aan, om maar aan te geven hoe bizar snel de Roadster gaat worden.

Het is niet alleen snelheid. Het uiterlijk van de Tesla is ook indrukwekkend te noemen. Waar de oude Roadster een geinige sportwagen was, oogt het nieuwe model als een futuristische supercar. Volgens Tesla bedraagt de actieradius net geen 1.000 kilometer. Ook dat is een indrukwekkend getal en hebben we nog niet teruggezien bij andere elektrische auto’s. De batterijen (200kWh) vuren 10.000 Nm koppel af over alle vier de wielen. Uiteraard zullen de nodige computersystemen al die power in het gareel moeten houden.

roadster-rood-3414234.jpg

Met een aanbetaling van 50.000 dollar kun je een Roadster reserveren. Daarnaast lanceert Tesla een speciale Founders Series-lijn. De eerste 1.000 exemplaren vallen onder dit label. Om een Founder Series te bemachtigen vraagt Tesla een niet al te misselijke vooruitbetaling van 250.000 dollar. De vierzitter wordt geleverd vanaf 2020.