Het pikante kleintje uit Duitsland vond vroegtijdig zijn weg naar het internet.

Er zijn bepaalde auto’s waar zo’n gigantische hype omheen hangt, dat het eigenlijk niet anders kan dat er vroeg of laat iets uitlekt. De langverwachte BMW M2 Competition is geen uitzondering op die regel. Gisteren doken er namelijk plots een aantal plaatjes op, vergezeld met de bijbehorende informatie.

Aan de buitenkant is de Competition aan een aantal vernieuwingen te herkennen, ten opzichte van zijn tammere broertje. De verbeterde BMW M2 krijgt een nieuwe set velgen en wordt gehuld in Sunset Orange, een opvallende tint die voorheen niet beschikbaar was op de gepeperde 2-serie. Daarnaast zijn er allerlei glanszwarte accenten te zien op plekken waar eerst chroom gebruikt werd.

bmw-m2-competition-wit.jpg

Naar verluidt is de grootste verandering onder de motorkap te vinden. De M2 Competition zou het S55-blok uit de M3 en M4 krijgen. Deze zes-in-lijn is voorzien van niet één, maar twéé turbo’s. De zescilinder in de M2 Competition zou 410 pk en 550 Nm koppel leveren, waarmee hij in 4,2 seconden naar de 100 km/u snelt.

bmw-m2-competition-binnen.jpg