Onherkenbaar is hij allesbehalve, maar onderhuids verandert er meer.

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat de New York International Auto Show, zoals gebruikelijk, een Amerikaans feestje is. Naast wagens als de Audi RS5 Sportback en de nieuwe Toyota RAV4, durft ook Subaru het aan om een nieuwe wagen tentoon te stellen. De nood was hoog, want de vierde generatie Forester werd alweer sinds 2013 aan de man gebracht.

Tijd voor een fris uiterlijk, zou je zeggen. Echter blijkt dit niet per se het geval te zijn. Althans, de wagen geniet wel degelijk een ander ontwerp, maar deze komt grotendeels overeen met het design van zijn voorganger. Dat gezegd hebbende is de auto flink ruimer dan voorheen. Dit betekent niet alleen meer beenruimte voor de inzittenden, maar ook meer bagageruimte achterin de auto.

subaru-forester-achter.jpg

Onder de motorkap van de Forester vinden we een geüpdate versie van de 2,5-liter viercilinder boxermotor, die op zijn beurt gekoppeld is aan een CVT-automaat. De krachtbron produceert in de Verenigde Staten 182 pk en 235 Nm koppel. Of die cijfers in Europa hetzelfde zullen zijn, is nog niet bekend.

Dankzij allerlei nieuwe veiligheidssystemen is de auto een van de slimste in zijn klasse. Subaru introduceerde o.a. DriverFocus, waarmee de auto de bestuurder in de gaten houdt op tekenen van vermoeidheid.

De wagen komt deze herfst naar de Verenigde Staten.

subaru-forester-binnen.jpg