Wat mogen we afrekenen voor zo’n ruime Fransoos?

Vorige week maakten we kennis met de nieuwe TCe-benzinemotoren van Renault, die we als eerste in de Scénic en Grand Scénic zullen gaan zien. De prijzen hebben niet lang op zich laten wachten, want vandaag onthullen de Fransen wat de bolides en motoren moeten gaan kosten.

De motoren worden beschikbaar gesteld in drie configuraties. Het instapmodel, de TCe 115, beschikt over 115 pk en 220 Nm koppel en is voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak. Dit exemplaar, in de Life-uitvoering, krijgt een vanafprijs van € 26.890. Duurder kun je het maken door andere uitvoeringen kiezen, maar wil je meer vermogen, dan zul je het bij de TCe 140 moeten zoeken. Deze is er vanaf € 29.190, in de zogenaamde Zen-uitvoering. Mocht je het je niet meer herinneren; dit is de enige uitvoering waarbij je kunt kiezen uit zowel de handbak en de automaat.

Aan de TCe 160, de configuratie met het meeste vermogen, hangt een prijskaartje van tenminste € 36.390. In dit geval gaat het om de Bose-uitvoering, standaard met automatische versnellingsbak. De absolute topper van de reeks is de Initiale Paris, die op zijn minst € 40.390 kost. Alle hierboven genoemde prijzen gelden voor de Scénic. Heb je liever de Grand Scénic, dan mag je er € 1.200 bij optellen.

De wagens zijn vanaf nu te bestellen, maar komen pas in februari bij de dealer.