Een fijn verjaardagscadeau.

Donkervoort produceert alweer bijna veertig jaar auto’s, en om dit prachtige jubileum te vieren komt het met een speciale editie van de buitengewoon snelle D8 GTO RS. Dat is goed nieuws voor degenen die er in eerste instantie eentje misliepen. De Nederlandse supercarfabrikant maakt, net als bij de D8 GTO RS, wederom veertig stuks van de imposante bolide.

Donkervoort-D8-GTO-achter.jpg

De speciale editie krijgt de toepasselijke naam D8 GTO-40, als een verwijzing naar de aankomende verjaardag van het merk. De wagen krijgt dezelfde vijfcilinder in het vooronder. In de D8 GTO-40 produceert dit blok van Audi 415 pk. Volgens Donkervoort knalt de 678 kg wegende GTO-40 hiermee in 7,7 seconden naar de 200 km/u.

Donkervoort-D8-GTO-binnen.jpg

Afgezien van het feit dat de GTO-40 extreem licht en behoorlijk snel is, biedt Donkervoort de wagen aan met meer luxe opties en geeft het de wagen meer aerodynamische verbeteringen. Naast een vanuit de fabriek te bestellen aircosysteem, beschikt de wagen over allerlei aerodynamische delen die de wagen in de bochten behendiger moeten maken. Exclusief belastingen kost de wagen 159.600 euro.