Niet teveel, maar precies genoeg.

De wereld heeft er een nieuwe, buitengewoon krachtige SUV bij. De keuze is de afgelopen jaren enorm toegenomen, daar het soort auto toch flink in de smaak blijkt te vallen. Wie een oogje heeft op de luxe uithoek van het spectrum, komt voortaan voor een nog lastigere keuze te staan, nu dat Maserati de doeken van de Levante Trofeo heeft getrokken.

De wagen behoudt zijn stijlvolle ontwerp, maar krijgt er een flinke lading extra’s bovenop, in de vorm van een andere grille en splitter aan de voorzijde. 22" aluminium velgen, grote remklauwen en een veelvoud aan carbon accenten leggen de nadruk op het sportieve karakter van de Levante.

maserati-levante-trofeo-achter.jpg

We maken echter pas werkelijk kennis met dit pittige karakter onder de motorkap van de Trofeo. De Levante is voorzien van de welbekende 3,8-liter biturbo V8, die met wat verdienstelijke hulp van Ferrari tot stand is gekomen. Het luidruchtige blok produceert in de praktijk 590 pk en 730 Nm aan koppel. Wie de paarden goed op hun falie geeft, schiet in 3,9 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid van de Levante Trofeo ligt op 300 km/u.

De bolide gaat deze zomer in productie.

maserati-levante-trofeo-binnen.jpg