Als je ervoor gaat, moet je het goed doen.

Je zou het niet zeggen, maar het is alweer bijna een maand geleden dat het Autosalon van Genève van start ging. Door alle onthullingen van grote fabrikanten verlies je soms grip op de zaken. Het is misschien hierom dat Morgan weinig aandacht kreeg toen het de Aero GT onthulde, in een gelimiteerde oplage van slechts acht stuks.

Ergens is dat best zonde, want zeker voor de liefhebber is het een auto die niet overzien mag worden. De Aero GT is de meest extreme Aero die de Britse koetsenbouwer ooit in elkaar schroefde. Desondanks krijgt hij geen extra vermogen ten opzichte van het krachtigste model; de Aero GT is gewoon voorzien van de natuurlijk ademende N62 BMW V8, die er om en nabij de 370 pk uitperst. Een sprint naar de 100 km/u is in 4,5 seconden gebeurd.

morgan-aero-gt-miami-blue-detail2.jpg

Nee, het is vooral de buitenzijde waar we de vernieuwingen moeten zoeken. De GT heeft allerlei vernuftige aerodynamische vormen die de auto beter door de bochten moeten helpen. Het exemplaar dat we hier voor ons hebben, de eerste van het achttal, versterkt de extreme ondertoon door er een flinke lik Miami Blue-verf overheen te smeren.

morgan-aero-gt-miami-blue-detail§.jpg