De allersnelste Golf zal ook in Nederland worden verkocht.

Eerder dit jaar, tijdens het GTI Treffen aan de Oostenrijkse Wörthersee, presenteerde Volkswagen de allersnelste Golf die de mensheid ooit heeft gezien. Hoewel het technisch gezien ging om een conceptauto, begreep iedereen dat de Golf TCR er wel degelijk komen gaat. Inmiddels hebben we nog beter nieuws, want nu blijkt dat diezelfde auto ook naar Nederland komt.

Op het moment van schrijven heeft Volkswagen nog niet verteld hoeveel exemplaren er precies komen. Daarbij weten we eveneens niet wanneer de auto ons land moet komen verblijden. Wél kunnen we (hoogstwaarschijnlijk) bevestigen dat de productieauto bijna exact hetzelfde is als het concept.

Dit betekent een aantal dingen. Allereerst zal de auto ongeveer 290 pk aan vermogen produceren. Daarbij heeft de auto standaard een DSG-transmissie, evenals een sperdifferentieel en een uitlaatsysteem van Akrapovic. De Golf TCR zal waarschijnlijk de snelste Golf worden, daar de auto: 1) enorm veel vermogen heeft en 2) geen elektronische begrenzer heeft.