Nieuws

We praten niet over achtpoters, maar over de cabrioversie van de snelste 488 op de markt.

Eigenlijk hoeven we absoluut niet verbaasd te zijn over de introductie van de Ferrari 488 Pista Spider. Eerder dit jaar onthulde Ferrari na een wekenlang voorspel eindelijk de krachtigste 488, de Pista. Zoals gebruikelijk krijgt ook deze uitvoering van de 488 een dakloze versie. Uitgerekend op het Concours d’Elegance trok Ferrari de doeken van de auto.

ferrari-488-pista-spider-achter.jpg

In feite heeft de 488 Pista Spider geen nieuwe eigenschappen t.o.v. de gesloten Pista. Op het neerklapbare dak is de auto exact hetzelfde. Althans, natuurlijk maakt de conversie de auto zeker zwaarder dan het origineel. We spreken over 90 kg, om precies te zijn. In een sprint naar de 100 km/u (2,85 seconden) voelt de Spider hier de nadelen niet van, maar sprinten we naar de 200 km/u, dan is de auto 0,4 seconden langzamer. De topsnelheid is hetzelfde als bij de gesloten Pista: 340 km/u.

ferrari-488-pista-spider-binnen.jpg

Ferrari heeft nog niet gecommuniceerd wanneer de auto in productie wordt genomen, maar wij zijn er van overtuigd dat dit nooit lang kan duren. Over prijzen is eveneens niets bekend.