Zie jij het verschil?

Na ruim vier jaar is het tijd voor de Fiat 500X om een nieuwe jas aan te trekken. Nadat er eerder dit jaar al een aantal platen op het internet verschenen, is de auto nu officieel onthuld. Hoewel, op het eerste gezicht lijkt er weinig te zijn veranderd. De facelift betreft een minimaal aantal aanpassingen, waardoor de auto enkel voor de kenners onder het mes gegaan zal zijn.

fiat-500x-voor.jpg

Fiat heeft de 500X nieuwe voor- en achterlichten gegeven. Aan de achterzijde heeft de auto voortaan standaard LED-lampen, aan de voorzijde zijn deze optioneel verkrijgbaar. De bumpers zijn aan beide zijden eveneens vernieuwd, maar een verschil zien we amper. De binnenzijde is wat dat betreft een stuk duidelijk te onderscheiden. Hier herkennen we nu een 7" infotainmentscherm en een set nieuwe tellers.

fiat-500x-achter.jpg

Grotere veranderingen vinden we onder de motorkap. Hier komen de nieuwste drie- en viercilindermotoren van het concern terecht. Niet alleen zijn deze 20 procent zuiniger, ze (alleen de diesels) zijn ook nog eens 20 procent stiller. Het motorengamma luidt nu als volgt: 1.3 diesel (95 pk), 1.6 diesel (120 pk), 1.6 E-Torq benzine (110 pk), 1.0 turbo-benzine (120 pk) en 1.3 turbo-benzine (150 pk). Het is vooralsnog niet duidelijk welke configuraties naar Nederland komen.