De samenwerking is nog niet voorbij.

Bugatti mag misschien niet evenveel auto’s maken als andere merken onder de VAG-paraplu, ze houden zichzelf wel degelijk druk bezig. Recentelijk onthulden de Fransen een geüpgrade versie van de Chiron en daarvoor nog presenteerden ze samen met LEGO een schaalmodel van diezelfde auto. Deze week slaat Bugatti de handen wederom ineen met de speelgoedfabrikant om een levensgroot, rijdend exemplaar van de Chiron te maken.

chiron-lego-combo.jpg

Wie in eerste instantie denkt dat de LEGO-auto simpelweg een omhulsel van blokken is, heeft het bij het verkeerde eind. De Chiron bestaat namelijk volledig uit LEGO-stukken. De Denen hebben in totaal ongeveer 1 miljoen stukken gebruikt. Van het stuurwiel tot aan het onderstel, allemaal is het van LEGO gemaakt.

chiron-lego-wiel.jpg

Dit betekent tegelijkertijd dat de motor van LEGO is gemaakt. De Chiron heeft in dit geval dus niet zijn 1.500 pk sterke W16, maar een gigantische combinatie van 2.304 elektromotoren en 4.032 LEGO Technic-onderdelen. Qua vermogen komt het uiteraard niet in de buurt, maar de Bugatti rijdt wel degelijk. De auto heeft een topsnelheid van 30 km/u, dankzij een vermogen van 5,3 pk. Al met al heeft LEGO liefst 13.438 uur aan de auto gewerkt.