De kleine Amerikaan kost nog geen kwart-ton.

Helemaal nieuw is de Ford Fiesta Active niet, maar tot op heden hebben wij de auto niet in eigen land voorbij zien komen. We moeten er nog heel even op wachten, want Ford heeft aangekondigd de Fiesta vanaf vandaag in de Nederlandse prijslijsten te proppen. De Ford Fiesta is per direct te bestellen en zal volgende maand bij de dealer te vinden zijn.

Om de introductie van de Fiesta Active te vieren wordt de modellijn uitgebreid met de speciale First Edition uitvoering. Wie de auto graag wat bepakter voor de deur ziet verschijnen heeft er ongetwijfeld baat bij, daar de speciale editie o.a. voorzien zal zijn van adaptieve cruise control, automatische airconditioning en licht- en regensensoren.

ford-fiesta-active-first-edition-achter.jpg

De Ford Fiesta Active wordt gekenmerkt door grotere 17" velgen, evenals andere bumpers. Daarbij staat de iets luxere Fiesta 19 mm hoger op zijn poten en heeft hij enkele kunststof onderdelen.

De goedkoopste Ford Fiesta Active First Edition, met de 100 pk sterke 1-liter EcoBoost en een handgeschakelde zesbak, kost tenminste 23.315 euro. Ford verscheept slechts 350 exemplaren naar Nederland.

ford-fiesta-active-first-edition-interieur.jpg