Een blik op de toekomst.

Sinds Opel is overgenomen door PSA, is het niet helemaal duidelijk wat we van de autofabrikant moeten verwachten. Gelukkig komt daar vandaag verandering in, want de Duitsers presenteerden vannacht de Opel GT X Experimental. Hiermee willen ze laten zien welk pad het merk precies in zal slaan.

opel-gt-x-experimental-achter.jpg

De Opel GT X Experimental is de basis van het toekomstplan van Opel. Dit toekomstplan, dat de naam PACE! draagt, stippelt sinds afgelopen november tot in detail uit hoe de auto’s van Opel er tegen 2025 uit moeten gaan zien. De Opel GT X Experimental is, in zekere zin, het begin van de uitvoering van dit plan.

De Opel GT X Experimental is een SUV met karakteristieken van een coupé. Het mag er van buiten misschien op lijken dat de bolide futuristische ambities heeft, maar dit is allerminst waar. De auto richt zich, volgens Opel, namelijk gewoon op Jan en alleman en wordt, te zijner tijd, tegen een goede prijs in de markt gezet. De auto, die gebouwd is op een lichtgewichtstructuur, krijgt allerlei sensoren en radars. Hierdoor is het mogelijk de auto tot niveau 3 autonoom te laten rijden.

opel-gt-x-experimental-binnen.jpg