Simpele. maar haarfijne aanpassingen.

Tuning is veelal een polariserend punt voor autoliefhebbers. De een houdt ervan, de ander moet er niets mee te maken hebben. Wie zich in het eerste kamp bevindt en óók nog eens verliefd is op de producten van de Zweedse autofabrikant Volvo, kent Heico Sportiv ongetwijfeld.

Logisch, want Heico Sportiv is, na Polestar, in zekere zin de huistuner van Volvo’s. De afgelopen jaren heeft de tuner allerlei fraaie producten geïntroduceerd en ook ditmaal hebben ze weer een huzarenstukje afgeleverd. Door minimale, maar toch bijzonder fijne aanpassingen door te voeren, weten ze de auto’s keer op keer te verbeteren.

Ditmaal is het de nieuwe Volvo V60 die eraan moet geloven. De auto hoeft aan de buitenzijde enkel te rekenen op een reeks lichtmetalen velgen in verschillende groottes en uitlaatsierstukken, onderhuids is het een ander verhaal.

Heico Sportiv heeft een behandeling klaarliggen voor zowel de D4- als de T6-krachtbron in de V60. De zelfontbrander, die normaal gesproken 190 pk en 400 Nm koppel produceert, beschikt na de aanpassingen van Heico Sportiv ineens over 220 pk en 480 Nm koppel. Kies je voor de benzinestoker, dan krijg je 30 pk en 70 Nm koppel meer te besteden. Het eindresultaat spreekt voor zich: de T6 heeft 340 pk en 470 Nm koppel. De auto krijgt tevens een stijver onderstel.