Of het gaat lukken zal alleen de tijd uit kunnen wijzen.

Het Chinese Lynk & Co, onderdeel van Geely en daarmee een zus van Volvo, bestaat amper drie jaar en heeft in die tijd een tweetal auto’s onthuld: de 01 en 03. Logisch dat de 02 spoedig zou volgen. Deze week, in Amsterdam om precies te zijn, trok het merk de doeken van de 02, een compacte crossover die zich richt op de Europese markt.

Door de nauwe banden die Lynk & Co met Volvo heeft, en ze de auto in Europa tot een succes willen maken, spreekt het voor zich dat de 02 grotendeels overeenkomt met een soortgelijke Volvo: de XC40. Sterker nog, de 02 wordt zelfs op hetzelfde platform gebouwd. Echter herkennen we ook aan de binnenzijde allerlei kenmerken, zoals de ventilatieroosters, die sterk doen denken aan de producten uit Zweden.

lynk-co-02-achter.jpg

Hoewel Lynk & Co de details nog even achter de hand houdt, laten de Chinezen weten dat ze een opmerkelijk plan hebben om de auto aan de man te brengen. De auto is te bestellen op de toegewijde website van het merk. Echter zullen ze ook een klein aantal fysieke winkels openen op bepaalde hotspots. Amsterdam opent de dans, waarna vestigingen in o.a. Londen en Berlijn snel zullen volgen.

lynk-co-02-binnen.jpg