Zijn we hier tevreden mee, of niet?

We zijn in ons nopjes dat er plotseling afbeeldingen opduiken van een nieuwe DS. De Fransen hebben de afgelopen jaren amper auto’s onthuld, dus het is fijn om te zien dat er nog leven in de brouwerij is bij de autofabrikant. Afgezien van de DS 7 Crossback verkopen de Fransen immers niet meer dan oud spul.

Met de patentschetsen van de aankomende DS 3 Crossback hebben we in ieder geval concreet bewijs dat de Fransen nog altijd actief zijn. Dat gezegd hebbende zijn we niet bepaald gecharmeerd van de schetsen. Met name de voorzijde lijkt enorm geknepen te worden, waardoor de neus van de auto merkwaardige vormen aanneemt. Over de achterzijde, daarentegen, zijn we juist weer razend positief. Het doorgetrokken achterlicht lijkt te werken op de DS-modellen en past precies in deze tijd.

ds3-crossback-achter.jpg

Wel moeten we zeggen dat het teleurstellend is dat DS 3 verandert van een compacte hatchback in een grotere crossover. De carrosserievorm mag dan populair zijn, met ieder extra model dat er op de markt komt ontstaat er steeds meer verzadiging. We zien door de bomen het bos niet meer.

We verwachten de onthulling van de DS 3 Crossback later dit jaar. Volgend jaar staat er, overigens, een volledig elektrisch model op de planning.

ds3-crossback-voor.jpg