Zo, deze Brit kan ook weer mee met de concurrentie.

Met de F-PACE sloeg Jaguar niet geheel onverwachts het SUV-segment in. Gezien de reputatie van het merk, hoefde het niet lang te duren voordat we een écht krachtige versie konden verwachten. Bij introductie van de originele F-PACE had de wagen een supercharged V6 die maximaal 380 pk produceerde. Nu dat de SVO-afdeling ermee aan de slag heeft mogen gaan, is het een ander verhaal.

Dit heeft alles te maken met de 5-liter supercharged V8 die we al van het merk kennen. Jaguar heeft besloten de F-PACE van precies dat blok te voorzien, waardoor hij ineens 500 pk en 680 Nm koppel heeft. Op het asfalt vertaalt zich dit naar indrukwekkende prestaties. De F-PACE SVR schiet in 4,3 seconden naar de 100 km/u en heeft een top van 283 km/u. Het koppel wordt slim over de wielen verdeeld dankzij torque vectoring.

f-pace-svr-achter.jpg

Wie hem van een afstand niet aan het geluid van de ronkende V8 herkent, hoeft van dichtbij zijn best niet per se te doen. De SVR is flink uitgeklopt, en heeft o.a. andere bumpers en een heuse achterspoiler. De wagen krijgt een sportief onderstel en staat standaard op 21" velgen.

De F-PACE SVR komt deze zomer op de markt, voor om en nabij 164.000 euro.

f-pace-svr-grille.jpg