De Nürburgring wordt zowaar een beetje leuker.

Wie graag eens de Nürburgring zou bezoeken, maar wijs genoeg is de Groene Hel niet met eigen auto te willen betreden, kan ervoor kiezen het circuit als passagier te verkennen door middel van een 'Ringtaxi. Er zijn voldoende aanbieders van deze dienst, maar Jaguar komt nu zelf met een eigen taxidienst om geïnteresseerden rond te rijden.

Jaguar heeft een reeks professionele coureurs weten te strikken om liefhebbers in rond te rijden. Klanten van Jaguar Race Taxi zullen mogen plaatsnemen in één van twee verschillende, uiterst pittige Jaguars. De Britten schakelen zowel de F-Type SVR als de XJR575 in om de in totaal 73 bochten van het bijna 21 kilometer lange circuit mee aan te vallen.

JAGUAR-F-TYPE-SVR-EN-XJR575-RACETAXI-dubbel1.jpg

De F-Type SVR is de snelste van de twee, maar de XJR575 doet er niet veel voor onder. De razendsnelle sedan beschikt over een 5-liter supercharged V8 die in de praktijk goed is voor 575 pk en 700 Nm koppel. De wagen schiet in 4,4 seconden naar de 100 km/u en heeft een topsnelheid van 300 km/u. De F-Type SVR heeft exact dezelfde krachtbron, maar dit model is, met name in een sprint naar de 100 km/u, een stuk sneller. De wagen bereikt de 100 km/u in 3,7 seconden.

Wie een ritje in één van de wagens wil maken, betaalt tenminste 199 euro per ronde.

JAGUAR-F-TYPE-SVR-EN-XJR575-RACETAXI-dubbel3.jpg