Kilometervreters, opgelet.

Abonnementsdiensten worden steeds populairder onder autofabrikanten. Naast Audi, Mercedes en BMW durft ook Jaguar Land Rover het nu aan. Samen met InMotion, het bedrijf dat we kennen van het off-road systeem waarmee de Britten bezig zijn, onthult Jaguar Land Rover ‘Carpe’, een all-inclusive auto-abonnement.

Met de abonnementsdienst Carpe kunnen klanten van Jaguar Land Rover zorgeloos in nieuwe Jaguars en Land Rovers rijden, zonder daarbij een aanbetaling te doen. Sterker nog, bij Carpe is het zo geregeld dat klanten elke 12 maanden een andere auto kunnen rijden, die ook nog eens volledig naar wens is uitgerust. Daarbij maken de afleverkosten, het onderhoud, de verzekering, pech en een onbeperkt aantal kilometers deel uit van het pakket.

Hoewel het op zich aantrekkelijk klinkt, is het niet bepaald goedkoop. Een Jaguar E-Pace, bijvoorbeeld, kost omgerekend 1.072 euro per maand, terwijl een Evoque liefst 1.112 euro kost. Voor de Range Rover Sport betaal je momenteel het meest. Wie de grote Range Rover wil, mag maandelijks 2.121 euro overmaken.