Men is wel eens kritisch op de wagens, maar zoals ze er hier uitzien, zijn ze toch behoorlijk smakelijk.

De Jaguar XE en XF zijn alweer een tijdje op de markt, maar vooralsnog is het stil gebleven rondom exclusieve modellen. Dit betekent niet dat de Britten rustig op hun plaats zijn blijven zitten. Integendeel, nu ze de 300 Sport-uitvoering voor beide modellen hebben gepresenteerd, weten we dat ze wel degelijk druk bezig zijn geweest.

Althans, zo lijkt het in ieder geval wanneer we naar de binnen- en buitenzijde kijken. Hier heeft Jaguar de nodige aanpassingen doorgevoerd. Kenmerkend voor de 300 Sport-modellen zijn de Satin Grey details, die overal op de wagens te vinden zijn. Onder andere de grille, achterspoiler en spiegelkappen zijn in satijngrijs gehuld, om zich van de reguliere XE en XF te onderscheiden. Binnenin is de 300 Sport te herkennen aan zijn gele stiksels.

jaguar-xe-xf-300-sport-voor.jpg

Onder de motorkap verandert er bijzonder weinig. De Jaguar XE behoudt zijn 300 pk sterke geblazen viercilinder, terwijl de XF (Sportbrake) verkrijgbaar is met de hiervoor genoemde krachtbron, of de 300 pk sterke V6 diesel.

Afgezien van de 300 Sport, laat Jaguar ook weten dat het alle XE- en XF-modellen voortaan zal voorzien van een groter infotainmentscherm, evenals een reeks metalen en chromen accenten in het interieur.

jaguar-xe-xf-300-sport-binnne.jpg