Glimlachen op de dinsdagochtend.

We kennen de Ford Ranger Raptor al sinds het begin van dit jaar, maar tot op heden heeft de Amerikaanse autofabrikant niets gezegd over wanneer de auto precies naar onze uithoek van de wereld komt. Vandaag krijgen we ineens antwoord op deze vraag, want van alle mogelijke plekken kiest Ford de videospelbeurs Gamescom in Keulen uit om de doeken van de auto te trekken.

Dit heeft alles te maken met het feit dat de grove pickup onderdeel uitmaakt van het wagenpark van het racespel Forza Horizon 4. Een perfecte toevoeging, want in het spel kan men ook off-road wedstrijden verrijden.

ford-ranger-raptor-achter.jpg

Bij aankondiging van de auto op de gamebeurs laat Ford weten dat de Ranger Raptor, de krachtigste versie van de kleine pickup, halverwege volgend jaar de Europese markt komt verrijken.

De door Ford Performance gemaakte Ranger Raptor wordt gekarakteriseerd door 17" velgen met gigantische BF Goodrich banden, een voor ongeplaveide wegen gespecialiseerde wielophanging, enorme dempers en een dubbelgeblazen EcoBoost-viercilinder die goed is voor 213 pk en 500 Nm koppel. De auto heeft zes modi voor verschillende ondergronden: Normal, Sport, Grass/Gravel/Snow, Mud/Sand, Rock en Baja.

Het is vooralsnog niet bekend hoeveel men voor de auto moet betalen.

ford-ranger-raptor-voor.jpg