De Geländewagen krijgt het vermogen dat hij nodig heeft.

Met de introductie van de nieuwe G-Klasse, enkele weken terug, was het wachten op de echt krachtige modellen. De G500 mocht het vaandel maar kortstondig dragen, want de G63 AMG is terug en hij is sterker dan ooit.

De nieuwe G63 AMG is zonder meer een gigant van een auto, ondanks dat er flink wat downsizing is toegepast. Dit blijkt echter alleen maar in zijn voordeel te werken. De 5,5-liter V8 in de Mercedes is vervangen door de compactere, maar krachtigere 4-liter twin-turbo V8, die goed is voor 585 pk en 850 Nm aan koppel. Schakelen gebeurt middels een negentraps AMG SPEEDSHIFT TCT-automaat.

Mercedes_AMG_G63-achter.jpg

Hij heeft slechts 14 pk meer dan zijn voorganger, maar dankzij een trainingskuur is hij 175 kg kwijtgeraakt. Reken daarbij de extra Newtonmeters en je staat er spontaan niet meer van te kijken dat de G63 AMG ruim een seconde sneller naar de 100 km/u rijdt. De G63 AMG heeft slechts 4,5 seconden nodig om aan het magische getal te komen en heeft een top van 220 km/u. Kies je voor het AMG Driver’s Package, dan ligt deze nog 20 km/u hoger.

De G63 AMG kan uiteraard ook rekenen op verse styling om zich van de normale G-Klasse te onderscheiden. Alles ziet er net iets agressiever uit, maar vooral de nieuwe grille met horizontale spijlers valt op.

De auto wordt officieel onthuld op het Autosalon van Genève en verschijnt in juni op de markt.

Mercedes_AMG_G63-interieur.jpg