Daar hadden we nu juist zin in!

Het hing alweer even in de lucht, maar na enkele maanden van speculatie en geruchten kunnen we vanaf vandaag met zekerheid zeggen dat Mazda de MX-5 meer vermogen geeft. De update voor het nieuwe modeljaar van de MX-5 doen in eerste instantie vermoeden dat er weinig aan de hand is, maar nadat we hebben gelezen over een aantal luxe- en veiligheidsupdates, herkennen we een reeks nieuwe, maar vooral krachtige motoren.

Het motorengamma van de MX-5 bestaat momenteel uit twee verschillende krachtbronnen. De eerste hiervan is een 131 pk sterke 1.5 SkyActiv-G, de tweede is een 160 pk sterke SkyActiv-G. Laatstgenoemde is de laatste maanden flink onder handen genomen door de Japanse technici. Onder andere de krukas, drijfstangen, kleppen en zuigers zijn aangepast, zodat deze meer vermogen produceren.

Het resultaat is dat Mazda de krachtigere versie van de SkyActiv-G liefst 24 pk extra mee weet te geven. Het vermogen van de 2-liter benzinemotor ligt voortaan op 184 pk en 205 Nm koppel. Voor een wagen als de MX-5 zijn dit imponerende cijfers, die een enorme glimlach op ons gezicht toveren.