De Duitsers geven de auto genoeg nieuwtjes om weer even door te kunnen.

In plaats van alles als één geheel te onthullen, begeleidt Mercedes haar auto’s stuk voor stuk de wereld in. Zo kregen we kort geleden de facelift van de C-Klasse te zien, en werden nog recentelijker de vernieuwde C-Klasse Coupé en Cabriolet onthuld. Inmiddels is het tijd voor de krachtigste C-Klasse om zichzelf in het veld te plaatsen. De vernieuwde C63 en C63 S zijn een feit.

Net als bij de vernieuwde S-Klasse en AMG GT Coupé krijgt de Mercedes-AMG C63 de Panamericana-grille aan de voorzijde. Ze hebben het goed bekeken in Affalterbach, daar de meeste AMG-modellen nu voorzien zijn van de herkenbare neus. Naast de grille krijgt de C63 een andere voorbumper, uitlaatsysteem en een bijgepunt interieur.

c63-2018-voor.jpg

Onder de motorkap verandert er minder. De nieuwe C63 krijgt voortaan een negentraps automaat om zichzelf te verplaatsen. De prestaties veranderen echter niet voor elk model. De 4-liter V8 produceert nog altijd 476 pk in de C63 en 510 pk in de C63 S. De C43 AMG, met zijn zescilinder, beschikt in de toekomst over 390 pk, in plaats van 376 pk.

c63-2018-binnen.jpg