Hij klaar, wij klaar; we kunnen niet wachten!

Mercedes-AMG plaagt de mensheid al enkele maanden met een gecamoufleerd model dat ze op de openbare wegen hebben laten rijden. De auto, hoogstwaarschijnlijk de productieversie van de in 2017 onthulde AMG GT Concept, moet de grotere broer worden van AMG’s meest sportieve auto: de AMG GT.

De verwachting was dat Mercedes-AMG de auto ergens dit jaar zou onthullen. Inmiddels kunnen we stellen dat deze verwachting klopt, want afgelopen weekend heeft de formatie uit Affalterbach zelf een reeks foto’s de wereld in gestuurd. Niet alleen dat, want tegelijkertijd onthulden ze dat de auto op het Autosalon van Genève (begin maart) zal debuteren.

mercedes-amg-gt-coupe-voor.jpg

De vierdeurs AMG GT Coupé zal tevens optreden als vervanger van de ondertussen verdwenen CLS 63 AMG, die Mercedes tot aan het huidige model wél produceerde. Met het aankondigen van de nieuwe CLS werd echter bekend dat ze niet verder dan de CLS 53 AMG zouden gaan. In andere woorden: er wordt ruimte gemaakt voor nog meer modellen.

Specifieke details over de auto heeft Mercedes-AMG nog niet bekendgemaakt. Echter is het goed mogelijk dat hij tussen de 600 pk en 800 pk zal produceren, als het ook maar enigszins in de buurt zit van de sterkste AMG-motor en het studiemodel.

mercedes-amg-gt-coupe-achter-2.jpg