Precies wat de luxe slee nodig had.

Als we spreken over de meest luxe auto’s die de geschiedenis ooit gezien heeft, moeten we absoluut rekening houden met de verschillende generaties van de Mercedes Pullman. De auto wordt al sinds zijn geboorte gebruikt om de allerrijksten in rond te rijden. Deze week heeft Mercedes-Maybach de Pullman wederom vernieuwd, waardoor de traditie in stand kan blijven.

De facelift die de Pullman, welke gebaseerd is op de S-Klasse, heeft moeten doorstaan brengt vooral veranderingen aan de neus van de auto. De horizontale pijlers maken plaats voor verticale exemplaren, die geïnspireerd zijn op de grille van de Mercedes-Maybach Vision 6 Concept. Daarnaast zijn er een reeks nieuwe interieurkleuren, evenals een optie voor two-tone lak.

Mercedes_Maybach_Pullman-zij.jpg

De écht ingrijpende verandering zien we terug onder de motorkap. Hier is het vermogen van de biturbo V12 gegroeid van 530 pk naar 620 pk. Het koppel is ook niet mis; waar er eerst 830 Nm uitgeperst werd, produceert het blok tegenwoordig 1.000 Nm aan koppel. Het gigantische gevaarte knalt in 6,5 seconden naar de 100 km/u.

De auto kan per direct besteld worden.

Mercedes_Maybach_Pullman-interieur.jpg