De grote grove vierdeurs coupé krijgt een smakelijk speciaaltje.

Nu de volledig nieuwe Mercedes-AMG GT4 Coupé na een uitgebreide teasercampagne eindelijk is onthuld, hebben de Duitsers enkele weken laten passeren voordat ze de onvermijdelijke Edition 1-uitvoering uit de doeken doen. Net als bij vele andere wagens krijgt ook het nieuwe AMG-monster een speciale, eerstejaars-editie die nog meer lekkers te bieden heeft.

Dit lekkers heeft overigens alleen betrekking op uiterlijke en innerlijke vormen. De technische kant wordt grotendeels gelaten voor wat het is. De AMG GT4 Coupé Edition 1 komt er alleen als AMG GT 63 S, de krachtigste van de vierdeurs AMG GT’s. Motorische upgrades zijn dan ook bepaald niet nodig, daar de wagen van zichzelf al beschikt over een 639 pk sterke 4-liter V8.

mercedes-amg-gt-coupe-edition1-achter.jpg

In plaats van flinke motorische upgrades krijgt de Edition 1 het AMG Aerodynamics Package, evenals een nieuwe set 21" kruisspaak velgen, een drietal exclusieve kleuren en allerlei gele interieurdetails. Het aerodynamische pakket maakt de auto optisch ook net iets fijner. De wagen krijgt een betere diffuser, een andere front splitter en een gefixeerde achterspoiler die voor meer neerwaartse druk zorgt.

De Edition 1 is vanaf deze zomer 12 maanden lang te bestellen en wordt vanaf september geleverd.

mercedes-amg-gt-coupe-edition1-binnen.jpg